Födelsedag

   Idag fyller min vän Annelie år. Och jag och min vän Lotta hade en överraskning i beredskap åt henne. Vilket hon inte visste om, hon visste bara att vi skulle hämta henne klockan tolv och då skulle hon vara klar!



Vi kom hem till henne och lämnade ett kort och blommor och sedan så drog vi med henne ut till min bil.

   Vi landade på Lucky House i gamla Bålsta. Där åt vi buffé och vi snackade en massa och hade jättetrevligt. Supergod mat och även väldigt trevligt sällskap. Det är alltid trevligt att hitta små guldkorn i vardagen=)



Efter vi varit och ätit drog vi till Källan. Alltid trevligt att komma dit. Egentligen skulle jag bara dit en kortis för jag skulle iväg upp till hästen med min mamma och plastmoster. Men det blev ändrade planer.

    Sjöng Singstar på Källan med en del människor, superkul. Även fast rösten krackelerade efter ett tag. Har kollat på Biggest Loser där och även Bakom Magin på Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1. Så nu är jag verkligen supersugen på att se den. Måste bara få tag i någon som vill se den med mig, eftersom att gå på bio själv inte ligger i topp.



Puzz Puzz
//Sophia


Tufft träningspass

   Idag började dagen med frulle. Snön låg kvar ute, men hade smält lite grand. Sedan satte jag mig och läste. När jag skulle gå in på nätet funkade inte min uppkoppling. Försökte starta om datorn och reparera och allt möjligt men det funkade bara inte. Så jag gav upp och satte mig och kollade på lite avsnitt från säs 1 Veronica Mars.

På eftermiddagen ringde pappa mig och jag undrade hur jag skulle fixa det eftersom nätet inte funkade. Han frågade om jag hade provat att starta om routern, självklart hade jag inte tänkt på det. Startade om den och vips så var problemet löst. Lätt som en plätt eller vad säger man! =D



   Mamma och jag åkte upp till stallet tillsammans idag. Jag red i ridhuset och min mamma var instruktör åt mig. She gave me a hard time. Men samtidigt kändes det skönt att ha någon säga åt mig vad jag behövde förbättra och hur jag skulle göra det. Det blev ett tufft pass på en timme, efteråt var jag helt slut men på ett bra sätt. Hästen var jätteduktig och blev väldigt fin och avslappnad.

Kvällen har spenderats framför tv:n efter en dusch och lite middag. Och nu känner jag mig absolut redo för sängen! Sleep tight...



Puzz Puzz
//Sophia


Pakettajm

    Klev upp lite sent idag, ja ibland tillåter jag mig en rejäl sovmorgon=) Vädret var ju inget vidare ute, blåste och snöade. Inget väder att utöva bilkörning i direkt så hästen fick vila idag. Kändes skönt också för mig för har känt mig rejält slut efter helgen.



Idag har jag diskat och lagat mat, korvgryta på lchf-vis. Annars har det mest varit lugnt, datorn och läst en del.

   När posten kom så fick jag även ett paket. Jag måste säga att det känns lite som julafton, även fast jag redan vet vad som är i eftersom det var jag som beställde det.
Paketet innehöll:
Veronica Mars Säs 1,2 & 3
Underworld
Underworl: Rise of the Lycans

Andra filmen i den trilogin hade jag redan. Så behöver jag även säga att jag har tittat på tre program på Veronica Mars säs 1=)



Puzz Puzz
//Sophia


Frostiga nätter

   Nu har det inte blivit något inlägg på några dagar, har varit lite fullt upp. Jag hade hästen i helgen och det har gått bra. Mamma var med upp igår och sedan sov jag över hos föräldrarna. Alltid trevligt när jag blir bjuden på mat där=) Kollade på Beck på kvällen och det blev ju rätt sent.

Idag åkte jag hem från föräldrarna. Jag fick lov att skrapa rutorna eftersom det var rejält med is på dom. Ja nog fan har det varit kallt natten till idag och det är även kallt ikväll. Ser ut att bli värsta busvädret nu. Det är bara och bylta på sig rejält.



   Idag på eftermiddagen gav jag mig av till Källan. Drack kaffe där och snackade med folk. Spelade även TP med några stycken. Gäller att träna de grå ibland=)

Efter att ha handlat hem lite mat så har jag mest varit hemma och bara tagit det lugnt. Kollat på tv och broderat.



Puzz Puzz
//Sophia


Powernap

   Idag hade jag ställt klockan, men av någon anledning så vaknade jag inte av den. Jag vaknade kvart över tio med ett konstaterande att jag försovit mig lite med tanke på att jag hade tvättstugan halv elva. Men jag hann och det blev mycket tvättat idag. Alltid skönt när det är gjort.

Jag kände mig något seg så jag gjorde något idag som jag faktiskt inte brukar göra. Jag sov lite middag. Varför jag inte brukar göra det är för att då har jag svårt att somna när jag väl ska sova. Men det blev en skön liten powernap och jag kände mig mycket piggare efteråt.



   Jag gick till Källan sent på eftermiddagen och tog med mig kvällsmat. Det första jag gjorde var att ta en kopp kaffe eftersom jag inte hunnit få i mig det hemma. Det var himla mysigt på Källan och träffade många trevliga människor idag.

På kvällen fick jag hänga med en kompis som behövde ta bort sin katt. Det var inte roligt. Men han mådde inte alls bra så det var det rätta att göra. Stackars min kompis, det var inte lätt. Men tyvärr gick det inte att göra honom bättre på något sätt.

   Vi spelade TP på Källan också. Och det är alltid kul, även fast det inte är de lättaste frågorna på de spelet. Men helt dum i huvudet är jag ju inte som tur är.



Puzz Puzz
//Sophia


Projektdag

   Idag har jag varit på möte med SARA-projektet. Det var riktigt intressant. Jag tror det här blir bra i slutändan. Äntligen är jag på väg någonstans. Det är ett tag till nästa möte bara och det är lite synd, men men jag får vara glad för det lilla=)

Jag har även varit en snabbis på Källan idag och tagit en kopp kaffe och snackat lite skit. Alltid trevligt och det är ett riktigt mysigt ställe med massa trevligt folk.

   På kvällen stack mamma och jag upp till stallet för att prova täcket på hästen och för att se om tränset passade. Allting satt perfekt. Fixade även på mitt nya schabrak på sadeln och sedan var det klart där uppe.



När jag kom hem fick jag plocka in två kartor ägg och sedan ta hand om Poppe ett litet tag. Som vanligt blir han bortskämd när han är här. Vad annars har man husdjur till ;)

   Kvällen har spenderats framför tv:n och så har jag broderat en del. Kollade på en ny serie som började idag, Nikita. Jättebra serie verkligen. Coola brudar och vapen, kan det bli bättre=)



Puzz Puzz
//Sophia


Shoppingrunda!

   Idag mötte jag mamma på bibblan. Jag hämtade också en bok som jag hade reserverat. Sedan drog mamma och jag iväg till Upplands-Väsby där vi handlade lite. Eller rätt mycket kanske, beror på hur man ser det=)

Vi åt också på en pizzeria där, vi delade på en vedugnsbakad pizza med mozzarellaost och annat gott=) Blev så mätt och sedan fortsatte vi shoppa lite till. Efter det åkte vi hemåt.

  Shoppingrundan utmynnade i en ny borste till hästens svans, ett nytt innetäcke, tre nya schabrak(till min hoppsadel), ett nytt brunt träns, ett par nya bruna tyglar med gummi för bättre grepp, pälsglans till min hästs svans, två par nya ridbyxor till mig. Jag tror det var allt. Alltid kul att åka och shoppa som sagt =D



Efter mamma droppat av mig hemma och jag lämnat alla saker så gick jag till Källan. Jag var rätt slut efter shoppingrundan, men jag pallrade mig iväg och var där ett bra tag. Alltid skoj att träffa på folk. Jag är väl lite av en social typ ibland, och sedan visste jag att om jag skulle ha gått hem så hade jag krypit upp i soffan och säkert somnat på stört.

   Trevlig kväll med kvällsfika på Källan. Trist bara att det blev så himla dåligt väder. Har ju regnat hela kvällen. Men jag hoppas det blir bättre imorgon och att det inte fryser på för alla bilisters skull. Själv behöver jag inte köra bil förrän till helgen, tror jag=)



Puzz Puzz
//Sophia


Zombieday

   Idag klev jag upp halv nio, wehoo. Allt innan nio är tidigt för mig, ja jag lägger mig till med sena mornar när jag har varit hemma ett tag. Men så ser det ut. Jag åt frulle och fixade mig i ordning och sedan drog jag ut med bilen till mamma och pappa. Jag skulle ta Poppe på en promenad idag.

När jag kom fram stoppade jag nyckeln i dörren och skulle låsa upp, trodde jag. Det visade sig att jag låste dörren istället, konstigt tänkte jag. Låste upp och öppnade dörren och där var Poppe, alltid lika glad att se mig. Jag ropade hallå inget svar. Jaja, tänkte jag och gick iväg på en promenad.

   Efter promenaden så tog jag av mig skorna och gick upp på övervåningen. Det visade sig att lillasyster var hemma. Så då hade jag fått reda på varför dörren var olåst och själv slapp jag låsa när jag stack därifrån.


[En vinterbild från början av året]

Jag drog direkt upp till hästen och väl där så gick jag en promenad med honom. Orkade inget annat idag, sedan hade jag inget rent schabrak att stoppa under sadeln heller. Fin ursäkt=)

   Efter stallet drog jag hem. När jag var färdigduschad började jag laga en korvgryta. Det blev min lunch och dessutom fyra matlådor=) Ekonomisk javisst!! Efter det slappade jag i soffan till en vän hörde av sig. Jag gick över till henne och där fick jag middag och vi pratade och hade trevligt.
Kaffe blev det också, första koppen för idag och enda!

När jag gick hem därifrån blev kvällen framför tv:n och en god bok.
Bilden beror på att jag sitter på min stationära dator och där har jag inga nyare bilder. Kommer upp lite nytt imorgon istället!



Puzz Puzz
//Sophia


RSS 2.0