Årliga sjukan

   Idag har jag inte så mycket att berätta. Jag tog mig för det första knappt upp ur sängen imorse, vid ett började det likna ngt. Som ni säkert gissat är jag sjuk. Feber, igentäppt näsa så det är ett under att jag kan andas. Och en jädrans huvudvärk. Så det har inte blivit många knopar gjorda idag. Men jag är ursäktad.



Efter att ha sovit en tre timmar så känner jag mig ändå lite piggare så här på kvällen. Men känner mig ngt dunig i huvudet och näsan är inte bättre den. Jag har slappat framför Fångarna på Fortet här ikväll, missade Biggest Looser för då låg jag och sov så gott. Vaknade av ett plingande på dörren, det var Socialdemokraterna som ville lämna sina papper. Jag orkade inte öppna så de skickade in pappren genom brevlådan.

   Hoppas på att det känns ngt bättre imorgon!



Puzz Puzz
//Sophia


Födelsedagsfirande

   Idag var jag seg på morgonen. Så jag satt framför datorn en bra stund och sedan kom en vän till mig och lämnade tillbax en mobil som hon lånat av mig. Sedan gick vi upp och tog en fika på det nya fiket i centrum. Riktigt mysigt ställe med gott om plats och bra priser. Det var riktigt trevligt=)

   Sedan mötte jag upp en annan vän till mig och vi var in och handlade tårta. För det är ingen vanlig dag idag utan det är Yvonnes födelsedag, hurra hurra hurra!!!!


Jag, Annelie och Lotta fixade tårta och kort. Kortet är gjort av min vän Annelie, men jag har ingen bild. Jag hoppas att hon kanske lägger upp bild på kortet på sin blogg som ni hittar här!!!


   Tårtan var jättesmarrig!! Vi satt och fikade en bra stund och hade jättetrevligt=)

Sedan knallade jag hem till mig efter att ha varit en snabbis på Ica och handlat hem lite varor. Här hemma har jag bara tagit det lilla lugna och självklart har jag tittat på kvällens program av Fångarna på Fortet. Tittade en snutt på Biggest Looser på femman oxå, det har tydligen börjat en ny säsong igen. =D



Puzz Puzz
///Sophia


Kryssning!!!

   I fredags åkte jag iväg på en kryssning till Åland. Det var en överraskningspresent till min bror för att han fyller 25 i år. Vi var hela 11 stycken som åkte.


[Här på kvällsbuffén]

Tyvärr var jag dålig med kameran så det blev inte så mycket mer bilder. Men det var superroligt. Massor med mat blev det, buffé på kvällen, buffé på morgonen i lyxigare variant och buffé till lunch. Smaskigt värre.

   Vi dansade och hade kul. Alla var med och hade roligt. Jag vet inte hur länge jag var uppe på natten, men på morgonen vaknade jag kvart i sju.



   När jag kom hem igår kväll var jag helt slut så jag orkade inte åka hem till mig så jag stannade där och har spenderat dagen idag hemma hos mamma och pappa. Har varit helt slut, men jag gav mig upp till hästen ikväll. Allt var bara bra med honom och jag borstade, kelade och gick promenad med honom.



Det har varit en toppenhelg!!! Ikväll blir det bara lugnt framför tv:n och sen sova i min egen säng. Men ser fram emot nästa kryssning och jag hoppas det blir snart igen=)



Puzz Puzz
//Sophia


An ordinary day

   Idag klev jag upp tidigt, utvilad, nej det var jag inte. Men huvudsaken är att jag kom upp=) Jag har fixat och donat hemma och suttit en bra stund framför datorn. Sedan gick jag upp till Källan och tog en fika. Vilket var supertrevligt som alltid=)



   Vädret har väl varit sisådär idag, men jag tyckte det var rätt skönt ute faktiskt. Inget att gnälla över. Jag mötte upp mamma i centrum och vi åkte iväg och handlade på Coop i Kungsängen. Alltid lika trevligt att köra deras lyxbil jämfört med min. Även fast jag såklart tycker om min bil väldigt mycket!

Jag har handlat på mig en del grejer från Coop, två filmer, avokado, makrill i tomatsås, trosor, långkallingar till vintern, tröja m.m. Blev en hel del tillslut. Sedan åkte jag hem med mamma som handlade rätt så mycket mer än mig, och hjälpte henne att fixa in varorna, kelade med Poppe och sedan stack jag hem till mitt.



   När jag kom hem har det mest blivit sittandes vid datorn, även fixat en del annat och så har jag ätit. Men det har inte hänt så mycket mer. Toodilooo!!!



Puzz Puzz
//Sophia


En regning dag!!!

   Idag har det regnat en massa här. Nästan så man blir lite deppig. Jag har varit ute och kört en massa bil och vindrutetorkarna har gått i ett huj.


[Solig bild från Visby i somras]

Sedan har jag varit uppe vid hästen, men eftersom det var sådant satans väder så fick han vila idag. Men jag borstade igenom honom ordentligt och kelade lite med honom. Sedan smörjde jag träns och sadel så det är gjort=)


[Charmig restaurant i Visby]

   Jag är tyvärr fortfarande lite förkyld, men bättre än igår. Så ikväll har det bara blivit lugnt framför tv:n med bl a Fångarna på Fortet. Jag har dessutom gjort valbarometern på SVT. Har ni gjort den?? Till viss del stämde det, men annars var det skrattretande.


[Visby är rosornas stad]

Förhoppningar på att vara helt frisk imorgon. Nu ska jag nanna kudde=)



Puzz Puzz
//Sophia


Nobody´s day

   Idag vaknade jag med snuvig näsa och krasslig i halsen. Men jag hoppas jag vaknar upp imorgon fullt frisk. Håller tummarna för det=)


Här är en bild på min vän Anna och min vän Therje från i lördags.

Jag har mest varit hemma idag och bara tagit det lugnt eftersom jag var lite krasslig. Sedan mötte jag upp Anna och vi gick upp till Källan och kollade på Fångarna på Fortet och bara var.


Den här lilla vita katten följde efter mig, Sandra och Calippo igår. Min vän Sandra döpte henne till Laban.



Söta hästen käkar lite.

   Har även idag kollat på Fångarna på Fortet. Det var himla bra och roligt.



Puzz Puzz
//Sophia


Älskar paket

   Idag fick jag ett paket med posten. Alltid roligt med paket och det här hade jag väntat på med spänning. En massa roliga saker=)


[True Blod säs 1 & 2]
[Anna Bergendahl - YOURS SINCERELY]
[Erik Grönwall - SOMEWHERE BETWEEN A ROCK AND A HARD PLACE]
[Black Eyed Peas - THE END]
[Absolute Summer Hits 2010]

   Nu ska här lyssnas sönder öronen med lite ny musik och sedan kolla på vampyrer till ögonen blöder. Eller kanske inte. Men det är alltid roligt med ngt nytt och när jag får tillbax på skatten brukar jag alltid unna mig ngt. =)

Var upp till hästen idag. Han är så fin. Och det gick superbra att rida, han blev så fin. Känns riktigt bra att ha satt igång igen och det känns som om jag är på rätt väg.



Var så himla vackert väder idag. Och varmt.


[Min vän Sandra och Calippo]

Annars har jag bara tagit det lugnt ikväll för jag var helt slut efter vi varit hos hästen. Jag har pratat med ngr vänner ikväll oxå på mobilen, alltid lika trevligt. Sedan blev det Fångarna på Fortet, vilka minnen som väcks till liv, jag kan inte ha varit gammal senast det gick. Men SHIT vad jag tycker det är bra, fortfarande=)



Puzz Puzz
//Sophia


Rivjärn i halsen


[Jag och min vän Sandra igår kväll]

   När jag vaknade imorse, eller rättare sagt vid 12, så var min hals som om någon hade dragit ner ett rivjärn i halsen på mig. Något som jag helt och hållet får skylla på mig själv. Men roligt hade jag igår, även fast när vi gick ut kunde det ha varit mycket roligare än vad det var. Hemma hos mig hade vi det superkul iaf=)


   Tog en fika med en kompis idag på ett nyöppnat fik i centrum. Det var väldigt trevligt och passade mig väldigt bra eftersom jag var väldigt rastlös idag när jag vaknade.



   Jag och en vän gick hem till mig med hämtpizza och Coca Cola Zero. Vi slog oss ner framför tv:n med maten och slog på en film vi hade hyrt. Riktigt mysigt!!!



   Filmen var asbra. Helt klart sevärd. Äventyr och action. Kan det bli bättre??
Har ni sett den??



Puzz Puzz
//Sophia


Håbo Festdag

   Idag var det dags för Håbo Festdag. Mamma kom ner till mig och sen gav vi oss upp till centrum tillsammans. Där hade de slagit upp en stor scen för alla artister att framträda på.

Först ut var Timotej!


   Det var en massa folk ute så det blev värsta trängseln. I början såg jag bra, men sedan blev det så att barnen satt på axlarna på folk och då såg jag nada. Så jag gick till cafeet och bytte av min gamla assistent lite. Kul att få knappa på kassan igen och serva kunder=)

I pausen spelade en dj massa club musik.




Darin var där. Så himla bra. Han sjöng tre låtar, bland dem en nyskriven låt som han gjort till årets Idolsäsong. Han är riktigt grym. Jag njöt av att se honom framföra sina låtar, grymt!!!

Efter det började vi strosa bortåt företagsutställningen. Där inne i salen var det en massa utställningar. Bland annat Håbohus, där jag var med och svarade på frågor. Man kunde vinna en gratis månadshyra. Alltid bra=)



Min plastmoster Katja hade en utställning. Hon driver en tapetserarverkstad. Riktigt fina möbler.

 Efter det strosade jag och mamma hem till mig där vi åt lunch. Sedan så somnade mamma på soffan och jag gick å la mig i sängen och läste en bok. Vilade lite sen också.



Puzz Puzz
//Sophia


Supernöjd!!!

   Idag vaknade jag lite sent, men jag hann till tvättstugan iaf och tvättade upp en massa kläder. Efter tvättstugan gick jag till Biblioteket för att lämna tillbaka några böcker och sedan lämnade jag tillbax filmen. Efter det for jag och mina vänner iväg till frisören för att få oss klippta.


[Så här såg jag ut i håret innan klippningen]



[Så här såg vi ut i håret alla tre vänner innan klippningen]



[Så här såg jag ut efter klippningen]



[Så här såg jag och mina vänner ut efter klippningen]


   Jag är supernöjd. Blev precis som jag tänkt mig. Vilken duktig frisör jag hittat, eller rättare sagt mina vänner hittade henne åt mig=) Så himla värt pengarna, jag kommer garanterat åka tillbax till henne fler gånger.

Ska natta tidigt ikväll och hoppas på att få sova för imorgon är det Håbo Festdag!!



Puzz Puzz
//Sophia


Frozen Kiss

   Ikväll när jag loggade in på bloggen hade jag fått en kommentar. Tack Moster och Ingela för den, det värmde och jag blev alldeles rörd.

Idag steg jag upp vid tolv, hade alldeles för svårt att sova i natt så hade svårt att ta mig upp ur sängen. När jag väl var en ny människa efter duschen åkte jag och hämtade min mamma så att vi kunde göra lite ärenden på centrum. Vi spenderade fyra timmar tillsammans, vi var i affärer, träffade människor m.m.

   Efter jag hade skjutsat hem henne igen så for jag ner till mig och mötte upp en vän. Vi hyrde film och handlade tillsammans och sedan gick vi hem till mig för att äta och kolla på film.

[Frozen Kiss]

Baseras på en sann historia. Två unga människor hamnar ute i ett snöoväder och fastnar med bilen. Helt okej film.

   Sedan hjälpte min vän att plocka i ordning hemma hos mig inför lördag. Så nu ser det skapligt ut hemma hos mig. Jag har en ovana att släppa saker och ting där jag står och då blir det svårframkomligt i min lägenhet tillslut. Så tack så hemskt mycket för hjälpen älskade vän!!



Puzz Puzz
//Sophia


Bekännelse!!!

   Idag har jag varit uppe hos hästen. Borstat och fejat på han. Sedan blev det en promenad. Men shit vad kvavt det var, svetten bara rann, not so nice. Men han verkade må toppen och det var riktigt härligt.

   Sedan var jag upp till Källan och fikade. Efter det gick jag ned till centrum och hyrde två filmer att se.

[Precious]

Så himla bra film. Riktigt gripande och något sorglig.


[Remember Me]

Så himla bra. Jätterolig och härlig film. Slutet var oväntat.

   Min moster ringde till mig idag. Hon har bokat fotbollsmatch som vi ska se tillsammans den 12 september mellan Djurgården och Örebro. Ja, jag är helt klart Djurgårdare!

   Till sist men inte minst en bekännelse från mig. Jag har börjat röka igen. Och jag vet, inte vidare smart, men jag har mina egna skumma anledningar. Efter två månader av tvångstankar om de där jäkla cigaretterna orkade jag helt enkelt inte hålla emot längre. Denna gång höll det 1 år, 2 månader och 3 veckor.

Call me what you like, I don't give a shit!!!



Puzz Puzz
//Sophia


Fina hästen

Idag så åkte jag upp till stallet med sadeln för att jag skulle rida. Jag tog in Calippo och borstade igenom honom, han kändes fint. Sedan fixade jag allt och gick ned till ridbanan för att rida min älskade häst för första gången på ca 2 månader. Det kändes toppen och härligt att vara tillbax på hästryggen. Det är som om alla bekymmer flyger iväg när jag är på ryggen på en häst. Terapi om något=)


[Calippo]

Efter stallet åkte jag hem och fixade mig i ordning och sedan gick jag upp på Källan. Vi såg en film ikväll, Brothers, riktigt bra. Har ni sett den??

Efter källan drog jag in på Ica med en vän och jag handlade hem lite block och sedan två filmer som jag hittade=) Efter det stod jag och vännen och snackade en bra stund. En riktig vän är någon som man vet finns där även fast man inte träffats på ett tag. Det är guldkorn som man ska ta tillvara på!!


Jag lovade ju en bild på mig i nya hårfärgen igår.

Jag är verkligen helnöjd och det är så det ska vara. Fick många kommentarer om min nya färg och alla var positiva=) Ser fram emot klippningen på fredag. Nu kanske några tänker; Vad finns det att klippa? Inte mycket ska medges men en del finslipningar kan aldrig skada ;)



Puzz Puzz
//Sophia


Down down down...

Idag har jag varit segare än segast. Blev en långdragen dag hemma för att jag helt enkelt inte orkade stressa iväg någonstans. När jag väl kom iväg så gick jag upp till Källan och fikade. Lika trevligt som vanligt. Så nu har jag bokat en klipptid oxå till fredag, börjar bli lite långt nu.


[Bild från Gotland]

Sedan var jag ut till min mamma och pappa för att hämta min sadel och lite andra grejjer. Blev att jag stannade och så kom mormor och bjöd på middag=)

Jag fyllde på oljan och vattnet i bilen idag oxå. Sen stack jag iväg och hämtade min vän Sandra. Vi drog förbi macken så då kollade jag luften i däcken.

Sedan drog vi hem till mig och satte i färg i mitt hår. Jag har tröttnat och då gillar jag att förändra mig själv. Kanske tar ett foto imorgon så ni får se=) Sedan satte vi på en film som heter One last dance med Patrik Swayze och Lisa Niemi. Efter den skjutsade jag hem Sandra och nu är jag redo för att krypa i säng.



Puzz Puzz
//Sophia


Mår som man förtjänar

Idag steg jag upp ur sängen vid halv tolv. Jag var inte lite seg i kroppen efter gårdagens bravader. Jag hade absolut superfun igår kväll så det var totalt värt det. Men nog tog det ett bra tag för mig att vakna till. Men efter frulle och ett glas kaffe så var jag nästan back on track. Efter disk så slängde jag mig i duschen och efter det var jag nästan en ny människa=)

Jag och min vän Therje var upp till lokala puben och delade på en pizza och satt och snackade om gårdagens bravader. Sedan dök två personer till upp och det var riktigt trevligt.


[Therje]

Efter att ha varit på Bifrost ett bra tag så gav vi oss in på affärn och handlade lite nödvändigheter. Efter det skildes vi åt och jag vandrade hem till mitt.

Men nog har jag mått som jag förtjänat idag, tur för mig att det var söndag, hehe!! Kvällen avlöpte med en film på tv 3, The Incredible Hulk. Är inte Edward Norton något att vila ögonen på så säg??

Natti Natti!!!



Puzz Puzz
//Sophia


Still hot..

Igår så åkte jag upp till hästen och tog in honom från hagen för att umgås lite. Borstade igenom honom ordentligt och det tog ett tag. Fixade även till manen och svansen. Satte på han en flugrem för flugorna har blivit väldigt många. Det var verkligen varmt igår, så när jag kom hem hoppade jag in i duschen för att bli ren och svalna av.


Efter duschen så kände jag inte för att röra mig så jag satte på den här filmen. Har inte sett den och jag tyckte den verkligen var superbra. Jag gillar ju action och den var verkligen spännande och kul på en del ställen=)
Har ni sett den??

Efter filmen gick jag upp till centrum för att handla och lämna tillbax lite filmer och sedan åkte jag och hämtade min syster och hennes fästman för vi skulle åka till min kusin och fira henne.
Väl hemma hos min kusin Lina som fyllde 20 år blev vi bjudna på buffé. Väldigt gott. Och sedan blev det efterrätt.

Visst ser den god ut. Jag smakade aldrig eftersom jag försöker äta enligt LCHF.

Så det här åt jag till efterrätt. Blåbär, hallon och grädde. Jättesmarrigt=D

Efter födelsedagsfirandet skjutsade jag min kusin till tåget och sedan så hämtade jag min vän Therje och vi for ner till mig. Efter det gick vi till de lokala puben. Vi kom dit väldigt tidigt och vi satt utomhus det mesta av kvällen för det var ju så varmt.

Vaknade halv tolv idag och får se vad som händer med denna dag!!



Puzz Puzz
//Sophia


Otursdag???

Idag började jag min dag med tvättstugan. Det är sådant där som bara måste göras hur trist det än är. Efter det gick jag upp till centrum och handlade och lämnade tillbaks gårdagens filmer plus att jag hyrde nya filmer=)


Efter att ha träffat på en bekant och haft en pratstund gav jag mig av hemåt där jag slog mig ned i soffan för att börja kolla på den ena filmen.

Sevärd film. Charmig och rolig på sina ställen och en väldigt stjärnspäckad film.

Efter det åt jag middag och sedan gav jag mig av uppåt Källan för en fika och träffa lite folk. Det blev även film, Shutter Island med Leonardo Dicaprio. Den var himla bra. Gäller att vara vaken för att hänga med. Blev riktigt berörd på vissa ställen.

Sedan gick jag hemåt, kvällen hade svalnat av och det var riktigt skönt ute. Väl hemma så slog jag på den andra filmen jag hyrt.

George Clooney är en av mina favoritskådespelare. Och filmen var helt okej och den hade säkert sin mening, fast jag missade den helt måste jag nog ärligt säga. Men jag är ändå glad att jag sett den=)
Har ni sett den och vad tyckte ni??



Puzz Puzz
//Sophia


From Paris with Love

Idag gick jag upp först vid halv elva. Kände mig seg och helt matt i kroppen. Jag åt frukost och drack kaffe i lugn och ro, medan jag mezzade med några vänner.

Åkte sedan ut till hästen och var en sväng förbi vårdcentralen med en vän. Varmt blev det idag oxå, shit. Det hade jag inte väntat mig, men samtidigt skönt att hösten hålls stången ett tag till=)

Jag var upp och fikade med vännen på Åbergs Museum idag. Det var jättetrevligt=) Vi satt på deras uteservering och solen sken. Bäst att passa på att lapa i sig det sista av solen innan det är för sent.

Jag hyrde två filmer att titta på idag.

Verkligen jättebra. Spännande! Helt fantastisk. 
Har ni sett den?
Tror ni det kommer en uppföljare?


När jag började kolla på den så kändes det som jag bara skulle slötitta, inget speciellt. Men shit vad bra den var. John Travolta i den här filmen var ju strålande. Riktigt rolig på sina ställen, och mycket actoin=D
 Love it!!



Puzz Puzz
//Sophia


Lämnade Gotland för denna gång

Imorse vaknade jag upp och kände det som om jag inte sovit alls. Ögonen kändes helt groggy och håret stod åt alla håll och kanter.

Men efter frukosten så blev det till att packa och fixa iordning stugan så att det blev rent och snyggt. Sedan tog pappa och jag en liten avskedsfika med farfar och Ing-Britt innan vi for iväg in till Visby.

Väl där parkerade vi och gick in i staden för att strosa längs gatorna, hunden hade vi med oss.

Visby är så himla fint. Fina gator och fina hus och vackra blommor=)

Denna vecka är det ju Medeltidsveckan på Gotland. Och Visby stad kryllar av människor i Medeltidskläder. Hela familjer, och det finns även en marknad med stånd som säljer olika saker, kläder, smycken, kanderade äpplen, brända mandlar m.m.


Sedan åt pappa och jag middag på Trossen innan vi åkte till båten. Väl på båten så spelade jag, bror, Kim och pappa par-Canasta. Resan över gick väldigt snabbt och helt plötsligt var vi på fastlandet. Tillbax till vardagen =)



Puzz Puzz
//Sophia


Grillade Marshmallows

Idag har det varit en sådan där lugn dag. Läst massor, spelar kubb och bara softat.

Farfar har en katt som alltid kommer till honom när han kommer ner på Gotland. Egentligen är det en närliggande gårds katt, men de tar inte hand om honom och bryr sig inte heller. Så farfar tar hand om honom i bästa mån.

Vi har varit iväg till Hablingbo idag och kollat på en gård. Jag är lite sugen på att köpa, men tyvärr var det en del att göra så priset var inte det rätta. Men det var ett charmigt litet hus. Vem vet kanske jag flyttar ned hit på heltid någon dag?!
Vad tycker ni om Gotland??
Har ni varit på Gotland någon gång??


Vi grillade till middag idag. Kyckling, Halloumi, Qourn, Biff och till det Coleslaw, sallad och potatis/ris för de som inte följer LCHF. Farfar och Ing-Britt åt tillsammans med oss och det var supertrevligt.



Grillat Marshmallows har vi oxå gjort. Smaskens! Det blir inte så ofta som jag gör det, men bror och hans fästmö införskaffade Marshmallows idag=)

Pappa och jag spelade ett set i Kubb på kvällen och sedan gick vi på promenad med Poppe. När vi kom in hade bror och hans fästmö kommit hem från turen ner till havet för att se på solnedgången. Vi satte oss och spelade Canasta i par. Faktiskt riktigt kul.
Har ni spelat Canasta ngn gång??

Sista kvällen här för imorgon kväll åker vi hem med 16:45-båten.



Puzz Puzz
//Sophia


Mjukglass i hamnen

Idag stack vi iväg från huset efter lunch-tid. Åkte förbi min faster och farbror i Väte och lämnade av mammas väska plus at vi fick oss en liten prat- och fikastund=)

Sedan stack vi vidare till Visby och en restaurang där för vi var grymt hungriga allihop.

God mat till ett rimligt pris.

Efter det blev det glass. Jag tog en mjukglass för kulglass åt jag för ngn vecka sedan. Mumsigt som bara den. Men vill man ha kulglass så har de 140 sorter att välja mellan. Väldigt populärt=) Jag tog oxå en Caffe Latte efter glassen för att det är så himla gott.


Visby stad är så himla fin. Vi lämnade sedan av mamma vid båten för hon skulle hem till fastlandet för att börja jobba imorgon. Men det var en fin kväll med lite solglimtar.

När vi kom hem tog pappa och gick iväg på en promenad med Poppe och jag gick ut för att öva på 8-meterskast i Kubb. Så när pappa kom tillbax så tog vi och spelade mot varandra=)

Inte för att skryta, men jag vann =D Superglad blev jag. Pappa förlorade första set pga nedkast av kungen, vilket han annars skulle ha vunnit. Erkännes motvilligt. Men andra set var jag grym och spelade kasten rätt=) Bådar gott inför nästa år..hehe...

Ett Canasta-parti ikväll med pappa, bror och Kim brorsans fästmö. Vi spelade ett parti i tre timmar. Det var lite i längsta laget. Men shit så roligt vi hade=)



Puzz Puzz
//Sophia


Sightseeing 8/8-2010

Idag när jag vaknade var jag helt slut. Vaknade knappt till av den kopp kaffe jag tog efter frukost. Hade nästan bestämt mig för att stanna i stugan idag och vila upp mig, men bestämde mig i sista stund för att hänga med på lite sightseeing på den här underbara ön.

Vi besökte lite krukmakerier för att se om det fanns något skoj man kunde köpa=)
Vi var även förbi krukmakeriet i Etelhem där jag fann några muggar förra året. I år var tyvärr hon som drejade just den serien mamma-ledig så de hade inte kvar några av de muggarna. Vilket jag tyckte var jättetråkigt=( Men jag får hoppas på bättre lycka nästa år.

Vi åkte vidare till en fiskebod i Sysne. Där köpte vi lunch för en ynka penning av 120:- som delades på tre. Billigt billigt och gott gott!! =D Sedan tog vi en liten sväng utmed stranden där med lilla vovven.

Tillslut åkte vi till Krusmyntagården en bit utanför Visby.

Riktigt mysigt ställe med utsikt över havet och ett eget litet fik. Vi gick runt i boden ett  bra tag och kollade kryddor. Men jag kände att det var inget för mig i år, men jag tog mig en titt på olika teer och en del tvålar. Men det som hängde med mig hem var lite Gräddmandlar och mandlar i kanel.=)


Efter besöket på Krusmynta for vi iväg hemåt för vi hade bestämt oss för att äta middag på Magasinet i Hablingbo. Vid Djupvik for vi ner mot kusten och åkte vägen längsmed kustremsan.
Så himla härlig utsikt!!


Efter en härlig middag på Magasinet, kaffe hemma och några kortspelsrundor senare och många skratt så är jag utmattad och så redo för sängen.
Natti Natti!!!



Puzz Puzz
//Sophia


Släktträff på ön

Imorse när jag vaknade så var jag helt slut och dessutom så hörde jag regnet smattra utanför. Jag tänkte för mig själv, vilken tur att vi inte gick vidare till slutspelet idag. =)

Vi tog det lugnt idag på dagen och sedan åkte vi iväg till min faster och farbror.

När vi stod och grillade så började det regna igen. Otur, men faster och farbor hade ett tält som var regntätt=)
Så vi satt där under och åt middag och myste tillsammans.
Tiden gick snabbt och helt plötsligt började mörkret komma.


Det var verkligen jättetrevligt att träffas allihopa. Vi skämtade och skrattade en hel del. Vi kom dessutom överens att vi ska vara med i Kubb-VM nästa år också=D



Puzz Puzz
//Sophia


VM i kubb

Idag har det spelats VM i kubb. Bara gruppspelen har spelats idag där vinnaren ur varje grupp går vidare till slutspel imorgon. Vi hamnade faktiskt i en rätt kul grupp måste jag säga, där två av lagen kom från Gotland.


Vår första match tog en timme och 45 minuter. Det var väldigt varmt idag oxå och skinande sol. Första matchen förlorade vi med 2-1. Det var lite trist, för vi vann de fyra återstående, men vi kom inte etta i gruppen eftersom vi förlorade mot de som vann. Allt som allt är jag väldigt nöjd ändå=)


Jag och min kusins fru turades om att spela. Det var väldigt bra att ha ngn jag kunde byta med när jag kände att fokus tappades bort. Det tog en väldans lång tid att spela alla matcher. Och när vi väl var klara så var jag helt slut och jag ville bara hem. Vi for förbi Hemse och där var vi in och handlade och jag var en snabbis in på Systemet. Nu ska jag krypa i säng och ta mig en rejäl sovmorgon imorgon efter denna uttröttande dag=)



Puzz Puzz
//Sophia


5/8-2010 Gotland

Idag har varit första dagen på ön. Mestadels har jag tagit det lugnt för att jag var så sliten efter igår. Idag har det tränats kubb en massa. Och faster och farbor var här med varsin lag t-shirt. Röd med vit text på ryggen.


[Poppe]

Ikväll har vi varit en sväng till Hemse för att handla lite till matsäck till imorgon. Då är det ju VM i kubb här på Gotland. Börjar kl 09.00. Själv ska jag upp vid 07.00. Det ska bli roligt, det kommer vara med en massa lag. Ikväll har vi skrattat en del och spelat Canasta och umgåtts.
Jag ska krypa ned i sängen och släcka mina ögon nu har jag tänkt.



Puzz Puzz
//Sophia


Väl framme

Nu har jag vaknat till på ön. Kom fram sent, eller tidigt, i natt. Det var en trevlig överresa, jag var ngt trött, men allt gick bra. Skönt att det inte blåste så att båten gungade och jag blev sjösjuk, var en väldigt fin överresa.


[Precis lämnat Nynäshamn]

Vädret är fint ute och jag håller tummarna för att det fortsätter så, även fast vädergudarna spått annat. Nu ska jag ut och träna kubb.
Vad tycker ni om Kubb?? Har ni spelat det ngn gång??

Det är VM-gruppspel imorgon i Kubb. Min farbror har anmält ett lag, får se vilka som är med och spelar. Men nu måste jag ut och träna med  la familia.



Puzz Puzz
//Sophia


Tisdag 3/8-10

Idag har jag börjat packa min resväska. Jag har gjort en lista som jag prickar av, tänkte att jag fortsätter med det imorgon. Det finns ju vissa grejer som jag inte kan packa ner förrän i sista minuten.

När jag hade packat klart gick jag upp till Källan där vi hade fått storfrämmande, Jenny! Tyvärr kunde jag bara stanna en kort stund för att jag hade redan bestämt med en annan kompis innan jag visste att hon skulle komma på besök. Jag hoppas det blir fler gånger hon kommer.

Sedan träffade jag några vänner för fika.

[Therje, Jonna, Ida och Sandra]

Det var jättetrevligt=) Sedan så gick vi hem och åt. Therje joinade mig hem och åt hos mig vilket var supertrevligt. Sedan hämtade jag upp Sandra och Ida och så for vi ut till min häst för att kolla så allt stod rätt till med honom.


[Calippo]

Min häst är ngt snygg, visst låter det som jag skryter. Men seriöst visst är han fin??


[Therje klappar Lillebror]

Lillebor är hästen som Calippo går på bete med. Så himla mysig häst.Båda är sociala och trevliga hästar. Kommer alltid och kollar när jag kommer till hagen. Så himla mysigt=)

Sedan åkte vi och hyrde en film som vi tittade på tillsammans hemma hos mig. Supertrevligt=D

[Bild lånad utav http://www.vtclive.com/images/film/the-bad-lieutenant-poster.jpg]

Nicolas Cage spelade jättebra i den här filmen. Helt okej film, men jag vet inte om jag var för trött eller vad det var, men tilltalade mig gjorde den inte. Fast jag var väldigt impad utav Nicolas Cage måste jag säga!!!



Puzz Puzz
//Sophia


Crazy Pics by night

Ikväll har två nyfunna vänner varit här och kollat på film med mig och druckit kaffe och snackat.=) Vi hade supertrevlig och det var en rolig film vi kollade på, It´s complicated.

Lite crazy pics från kvällen =D


[Ida och Sandra]

[Mys]

[We´re going crazy]


Idag har jag annars pratat med bror, fixat tvättstugan så jag har rena kläder att ta med mig till Gotland, handlat lite saker, kollat till min fina häst och umgåtts med mina två nyfunna vänner!!



Puzz Puzz
//Sophia


6:e dagen på Pride-veckan och avslut för mig

Igår var näst sista dagen på Pride-veckan och den sista dagen för min del. Vi var ett gäng med kompisar som åkte in till stan och gick Paraden tillsammans. Det var awsome=)

[Christian, Sara, Therje, Sandra och Ida]


Jag fick testa min vän Therjes glasögon. Står vid Tanto och ska välja ett ekipage att gå bakom.


Det blev bakom Torgets vagn.


[Häftig t-shirt]


Många olika häftiga utstyrslar, här är en av dem.


Party och glada miner.


Efter den långa vägen hängde det flaggor, stod glada människor och även en del annat.


[Ännu en vacker t-shirt med ett budskap]


[En vacker pojke som gick vakt längsmed vagnen. Johan var hans namn]

Vad tycker ni om Pride? Var ni där och såg Paraden? Vilket ekipage tyckte ni var ballast/coolast/häftigast?

Något som jag inte kan förstå mig på är varför du ska stå på sidan om och kolla om du ser så sur ut? Gå hem om du inte gillar det, det är ingen som har tvingat dit dig!!! Det är en folkfest och massa trevligt folk, det enda som jag vill är att ha kul och träffa en massa underbara människor. =D

Puzz Puzz
//Sophia


RSS 2.0